123 meter lange windturbineblad rolt uit Chinese fabriek

| 7 september 2022

© LZ Blades

De Chinese windturbineblad specialist Lianyungang Zhongfu Lianzhong Composites Group Co., Ltd. (LZ Blades) heeft op 30 augustus een windturbineblad met 123 meter lengte geproduceerd. Daarmee claimt het Chinese bedrijf de langste windturbineblad te hebben.

Het windturbineblad heeft volgens ZF Blades een gewicht van 50 ton, een Bolt Circle Diameter van 5 meter en een ‘superficial area’ van 1000 vierkante meter. Het is het vierde windturbineblad met een lengte van meer dan 100 meter dat het bedrijf in een jaar heeft geproduceerd. Het windturbineblad zal op 16 MW windturbines worden bevestigd zegt ZF Blades.

ZF Blades, onderdeel van China National Building Material Group (CNBM), een prefab bewapend beton-bouwmaterialenbedrijf, heeft zijn hoofdkantoor in Lianyungang, provincie Jiangsu. Het bedrijf  is gespecialiseerd in windturbinebladonderzoek, ontwerp, productie en dienstverlening en produceert voor zowel de onshore als offshore windsector. Naast 8 locaties in China heeft het ook een vestiging in Duitsland. Update 10-09-2022

 

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.