Belgisch Zonnebeke negatief over windpark in Geluwe

| 7 mei 2014

De gemeente Zonnebeke stuurt een negatief advies naar Ruimte Vlaanderen voor de bouw van een windpark met drie windmolens in Geluwe, op de grens met Beselare. Dat heeft het college van burgemeester en schepenen beslist. De firma Aspiravi uit Harelbeke heeft bij de stad Wervik een aanvraag ingediend voor de plaatsing van drie windmolens.

Die zouden langs de A19 komen op grondgebied Geluwe, vlak bij de grens met de Zonnebeekse deelgemeente Beselare. Het is het stadsbestuur van Wervik dat het openbaar onderzoek voert voor de stedenbouwkundige bouwvergunning en de milieuvergunning voor het windmolenpark.

Enkele inwoners uit Beselare, die op de hoogte werden gebracht van de plannen door aanvrager Aspiravi zelf, hebben zich aangesloten bij de actiegroep Leefbaar Geluwe, die twee jaar geleden al succesvol actie voerden tegen de mogelijke komst van windmolens. De actiegroep heeft ondertussen 1.500 bezwaarschriften ingediend bij het stadsbestuur van Wervik. Maar ook de gemeente Zonnebeke zelf heeft ondertussen actie ondernomen.

Het college heeft een negatief advies ingediend bij de afdeling Brugge van Ruimte Vlaanderen, het voormalige Stedenbouw. Volgens het gemeentebestuur van Zonnebeke voldoet de aanvraag van Aspiravi niet aan de criteria zoals die zijn vastgelegd in het beleidsplan van de provincie West-Vlaanderen. De windmolens zijn immers niet gepland in een industriezone, zoals de provincie wil.

zonnebeke beselare windpark

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd Windparken, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.