BOW Terminal Vlissingen gekozen voor tijdelijke opslag van componenten voor Frans offshore windpark

| 7 mei 2024

Smulders heeft BOW Terminal een contract gegund voor de tijdelijke opslag van 61 transition pieces (TP’s) op hun werf in Vlissingen. De TP’s zijn bestemd voor het Noirmoutier Offshore Windpark voor de Franse kust, dat in 2025 in gebruik zal worden genomen.

Noirmoutier Offshore Windpark is strategisch gelegen voor de kust van de Vendée, ongeveer 11,6 kilometer van het eiland Yeu en 16,5 kilometer van Noirmoutier. Het windpark zal worden uitgerust met 62 Siemens Gamesa 8 MW windturbines. Met een totale capaciteit van 496 MW zal het windpark gemiddeld 1.900 GWh per jaar gaan produceren, meer dan de huidige energiebehoefte van de Vendée.

De eigenaar van het windpark is Eoliennes en Mer Iles d’Yeu et Noirmoutier (EMYN), een consortium bestaande uit Ocean Winds (een joint venture tussen ENGIE en EDP Renováveis), Sumitomo Corporation, La Banque des Territoires en Vendée Energie. Het consortium heeft eind 2022 Eiffage, via Eiffage Métal en haar Belgische dochteronderneming Smulders, het contract toegekend voor de vervaardiging van de 62 TP’s.

De eerste TP’s zijn op 19 februari jongstleden al gelost op de terminal in Vlissingen. Smulders produceert de TP’s in Hoboken, België. Elke TP is 29,5 meter hoog, heeft een diameter van 6 meter en weegt iets meer dan 360 ton. BOW Terminal is verantwoordelijk voor het lossen van de TP’s, de opslag ervan en de overslag naast de UHL Force, die de TP’s naar Frankrijk zal vervoeren. Daarnaast faciliteert BOW Terminal Smulders bij het transportklaar maken van de TP’s naar Frankrijk. Bron: BOW Terminal

 

Tags: , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.