Chinese turbinefabrikant introduceert 11 MW hybride windturbine

| 7 juli 2020
© MingYang

Chinese windturbinebouwer MingYang Smart Energy Group heeft vandaag, 7 juli 2020, haar nieuwe type offshore windturbine, de MySE11-203, aangekondigd. Deze hybride aangedreven windturbine met een naamplaat vermogen van 11 MW staat gepland om in 2022 commercieel beschikbaar te zijn.

MingYang Smart Energy Group (MingYang) ontwikkelde al in 2010 samen met aerodyn Energiesysteme GmbH, een ontwerpbureau voor turbines in Duitsland, een reeks hybride turbines en heeft nauw samengewerkt met windinstituten als DNV-GL, Fraunhofer en TNO.

In 2015 werd MySE met 3 bladen gelanceerd, een nieuw platform dat verder werd ontwikkeld met de hybride aandrijftechnologie. In China Three Gorges’ Xinghua Bay I pilot project, heeft MingYang succesvol haar MySE5.5-155 offshore wind turbines geplaatst. Aan het einde van het eerste kwartaal van 2020 hadden de orders van MingYang 15,23 GW bereikt. Hybride aandrijfturbines waren goed voor ongeveer 92%.

De MySE11-203 is de nieuwste toevoeging aan haar portfolio van hybride aangedreven windturbines met grote capaciteit. Het heeft een rotordiameter van 203 meter en 99 m lange bladen. De hybride bladen, type MySE11-99A1, zijn gemaakt van koolstofglas en hebben een rotoroppervlak van 32.365 m2. De turbine is ontworpen op basis van de IEC-windklasse IB.

Lagere LCOE
De MySE11-203 heeft een compact ontwerp wat volgens MingYang ervoor zorgt dat er minder belasting op de aandrijving is, waardoor deze uit minder kwetsbare componenten opgesteld is. Daarnaast moet het compacte ontwerp ervoor zorgen dat de componenten beter tegen corrosie door zoute zeelucht zijn beschermd.

MingYang geeft aan dat de MySE11-203 een 31% hogere jaarlijkse energieproductie heeft dan zijn voorganger en dat de hoge betrouwbaarheid (gebaseerd op ervaring in de ruimtevaartindustrie) zorgt voor een lagere LCoE voor het windpark.

Planning
Een prototype zal in 2021 worden gebouwd. De turbine zal ergens in 2022 commercieel beschikbaar zijn.

MingYang geeft aan op lange termijn de leidende wereldspeler van de offshore wind te willen worden. Om de Europese markt beter te bedienen heeft het bedrijf onlangs het Europese business & engineeringcentrum in Hamburg, Duitsland, opgericht.

Tags:

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.