DEME en Prysmian winnen grootste offshore windinstallatiecontract in VS

| 7 november 2021
DEME en Prysmian krijgen grootste offshore windinstallatiecontract in VS toegekend

© DEME Offshore

Afgelopen week is het grootste offshore windinstallatiecontract ooit in de V.S. toegekend aan een consortium van offshore aannemer DEME Offshore US LLC en onderzeese kabelspecialist Prysmian. Het betreft een Balance of Plant contract met een totale waarde van +$1,1 miljard voor de bouw van het Coastal Virginia Offshore Wind.  

Het consortium ontving het contract van Dominion Energy Virginia, een dochteronderneming van Dominion Energy Inc., Het Coastal Virginia Offshore Wind (CVEV) project wordt op ongeveer 43 km uit de kust van Virginia Beach, VA, in de VS gebouwd. Bij de verwachte voltooiing in 2026 zal CVEV met 2,6 GW vermogen het grootste windpark in de V.S. zijn, en één van de grootste ter wereld. Het zal daarmee een belangrijke rol spelen in de verwezenlijking van de doelstelling van de Commonwealth of Virginia om tegen 2045 koolstofneutraal te zijn.

Activiteiten

Het CVOW BoP contract omvat het transport en de installatie van 176 monopile transition piece funderingen, drie offshore substations, scour protection en de levering en installatie van export en inter-array onderzeese kabelsystemen.

DEME Offshore US LLC zal zich bezighouden met de volledige offshore installatieactiviteiten voor de funderingen, substations, infield kabels, alsook een deel van de exportkabels. DEME Offshore US LLC is een Amerikaanse onderneming dat in 2019 door DEME Group is opgericht in Boston, Massachusetts. DEME Offshore US LLC zal het installatieschip en de deskundigen betrekken van DEME Offshore, een lid van de DEME-groep.

Het is niet het eerste windinstallatiecontract in de VS voor DEME. Eerder won het bedrijf al het contract voor het eerste offshore windpark in de VS, het Vineyard Wind 1 project voor de kust van Massachusetts en de kabelinstallatiewerken voor het South Fork offshore windproject voor de kust van Long Island.

Voor de uitvoering van het project is DEME Offshore een consortium aangegaan met Prysmian Group. Prysmian Group zal drie 3-aderige 220kV HVAC-exportkabels leveren van ongeveer 62 km elk, met XLPE-isolatie en enkeladerige bewapening, voor een totaal van ongeveer 560 km. Het bedrijf zal ook 320 km 3-aderige 66kV offshore inter-array kabels met XLPE-isolatie leveren.

De exportkabels zullen worden geproduceerd in Arco Felice, Italië, en Pikkala, Finland, terwijl de inter-array kabels zullen worden vervaardigd in Nordenham, Duitsland.

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.