DIF Capital Partners investeert in wereldwijd platform voor hernieuwbare energie Qair

| 7 oktober 2022

© Qair

Vermogensbeheerder DIF, via DIF Infrastructure VII, investeert in Qair, een snelgroeiend platformbedrijf voor hernieuwbare energie, te investeren om de groei en de uitbouw van de portefeuille te versnellen.

DIF heeft een samenwerkingsovereenkomst getekent met Qair. DIF Capital Partners is een wereldwijde onafhankelijke vermogensbeheerder, met ongeveer 14 miljard euro aan activa onder beheer over elf closed-end infrastructuurfondsen en verschillende co-investeringsvehikels. DIF investeert in infrastructuurbedrijven en -activa, voornamelijk in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Australië. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Nederland.

Qair is een onafhankelijke energieproducent die multitechnologische hernieuwbare energieprojecten ontwikkelt, bezit en exploiteert. Het platform richt zich op een breed scala aan technologieën, waaronder onshore en offshore windenergie, zonne-energie, energie uit afval, waterkracht, (batterij)opslag, waterstofproductie en getijdenenergie. Het bedrijf is een wereldwijde speler met vestigingen in 20 landen en met 550 werknemers. Het merendeel van de activiteiten vindt plaats in Frankrijk (hoofdkantoor), Polen, Duitsland, Italië, Spanje en Brazilië.

Qair heeft een operationele portefeuille van ongeveer 1 GW, die voornamelijk bestaat uit (onshore) wind- (ongeveer 75%) en zonneprojecten, en een ontwikkelingspijplijn van 25 GW. Het bedrijf beschikt over een sterke ontwikkelingscapaciteit en verwacht de komende vijf jaar ongeveer 4 GW aan duurzame projecten toe te voegen.

Qair werd geadviseerd door August Debouzy, PSP Avocats, NM Advisory, 8 Advisory, PwC, Niddam-Drouas en Drooms. DIF werd geadviseerd door Astris Finance, KPMG, H3P, Clifford Chance, UL, DNV, Baringa en Marsh.

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.