eLoket SDE+ 2011 geopend

| 7 juni 2011
bron: Agenstchap

SDE+ subsidie kan worden aangevraagd in het online eLoket van Agentschap NL. De aanvraagmodule voor de SDE+ is nu beschikbaar. De SDE+ is nog niet geopend, maar u kunt het formulier wel vast inzien of een conceptaanvraag aanmaken.

Zo kunt u uw aanvraag rustig voorbereiden. Houdt u er bijvoorbeeld rekening mee dat u een aantal bijlagen mee moet sturen met uw digitale aanvraag, zoals de Omgevingsvergunning als die vereist is voor de productie-installatie. Deze moet u eerst inscannen en vervolgens uploaden in het eLoket.

U kunt uw (concept)aanvraag op zijn vroegst vanaf 1 juli indienen, bij de start van fase 1. U kunt ook vast een aanvraag in concept klaarzetten voor één van de volgende fasen. Bij de ‘fase keuze’ maakt u kenbaar in welke fase (en bijbehorend basisbedrag) u uw aanvraag in wilt dienen. Let op, uw conceptvraag is op dat moment nog niet verzonden!

Om de conceptaanvraag in te dienen logt u op een later moment opnieuw in. Het systeem controleert vervolgens of de fase die u heeft gekozen op dat moment beschikbaar is. Vervolgens klikt u op ‘Ondertekenen en verzenden’ om uw aanvraag in te dienen.

Bij voldoende resterend budget start fase 2 op 1 september, fase 3 op 1 november en fase 4 op 1 december. U kunt de aanvraagmodule voor de SDE in het eLoket op twee manieren benaderen, via de startpagina van eLoket of vanuit de website van de SDE.

Bedrijven en (non-profit)instellingen loggen in op eLoket met eHerkenning. Gebruikers van DigiD voor bedrijven hebben tot en 31 mei 2011 de gelegenheid gehad om over te stappen van DigiD voor bedrijven naar eHerkenning. Is uw organisatie nog niet overgestapt of was u nog niet in het bezit van DigiD voor bedrijven?

Vraag dan een eHerkenningsmiddel aan op www.eHerkenning.nl. eHerkenning onderscheidt vier niveaus van betrouwbaarheid. Voor een subsidieaanvraag voor de SDE+ is een eHerkenningsmiddel op betrouwbaarheidsniveau 1 vereist. Houdt u er rekening mee dat het enige dagen kan duren voordat u over eHerkenning beschikt. Vraag uw eHerkenningsmiddel daarom op tijd aan.

Category: SDE 2011 Subsidie

Reacties zijn gesloten.