Europese onshore windreus Ventient Energy koopt Iberwind

| 7 september 2020

© Ventient Energy

Europese ontwikkelaar Ventient Energy heeft eind augustus een koopcontracht getekent om het in Portugal gevestigde Iberwind van de twee eigenaren CK Infrastructure Holding Ltd. en Electric UtilityPower assets Holding Ltd. te verwerven.

Ventient is een Europese producent van duurzame energie die windparken in België, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Spanje en de UK, met een totaal vermogen van 1,9 GW, bezit en exploiteert. Ventient werd pas in 2017 opgericht maar is op dit moment de één na grootste exploitant van onshore windenergie in Europa. In de korte periode sinds de oprichting was Ventient in staat een portfolio van 1,9 GW op te bouwen. De hoofdaandeelhouders van Ventient zijn pensioenfondsen.

Iberwind met haar hoofdkwartier in het Portugese Oeiras plaatst en exploiteert sinds 1989 onshore windparken in Portugal. Op dit moment bezit Iberwind 31 windparken met 320 windturbines en een totaal vermogen van 726 MW. Sinds 2015 is Iberwind op 50/50 basis in het bezit van de eerder genoemde in Hongkong gevestigde bedrijven CK Infrastructure Holding Ltd. en Electric UtilityPower assets Holding Ltd.. Met 726 MW windenergievermogen heeft Iberwind een aandeel van 14% aan het totale onshore windenergievermogen van Portugal.

Op voorwaarde van de goedkeuring door de Portugese mededingingsautoriteit wordt verwacht dat de verkoop van Iberwind in het 4e kwartaal van 2020 afgerond zal worden.

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.