Finalisten Offshore Wind Innovation Challenge 2020 bekend

| 7 januari 2021

Reefy, Reefsystems en ILVO Vlaanderen zijn de finalisten van de 4e editie van de Offshore Wind Innovation Challenge. Tijdens de finale op donderdag 28 januari bij DOB Academy in Delft presenteren de kandidaten hun oplossing voor de uitdagingen ‘The Perfect Biodegradable Reef’ en ‘Efficient Biodiversity Monitoring’.

De jaarlijkse Offshore Wind Innovation Challenge wordt georganiseerd door de community van Offshore Wind Innovators, TKI Wind op Zee en De Rijke Noordzee. In totaal zijn bij de start van Innovation Challenge 13 oplossingen ingediend door nationale en internationale start-ups en organisaties.

Reefy, Reefsystems en ILVO Vlaanderen zijn de drie overgebleven kandidaten. De finalisten zijn afgelopen november met groot succes geslaagd voor de Bootcamp. Ze hebben volgens de organisatie allemaal potentieel uitstekende oplossingen met betrekking tot de innovatie-uitdagingen van “The Perfect Biodegradable Reef” of “Efficient Biodiversity Monitoring”.

Finale
De finale vindt live plaats voor de finalisten en partners bij DOB Academy in Delft. Een ervaren jury kiest één winnaar. Het evenement is op donderdag 28 januari vanaf 14.30 uur voor het publiek via een livestream vrij te volgen (registratielink).

Na de finale bespreken de finalisten de mogelijke implementatie van hun innovatie in het Offshore Innovation Lab. In de volgende editie van het magazine zal Wind Energy Magazine opnieuw verslag uitbrengen over de finale. Lees hier een interview met de winnaar van de vorige editie.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Ecologie, Windenergie

Reacties zijn gesloten.