Geld verdienen met wind(energie)

| 7 augustus 2014

Beleggen in duurzame producten en diensten is in trek. Er valt steeds meer te kiezen en het wordt ook voor particulieren gemakkelijker om in te stappen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende crowdfundingprojecten voor windenergie opgestart het afgelopen jaar.
– Windmolenpark De Beemden, bij Etten-Leur, komt met een variant hierop: het HollandseWind Certificaat. Op een inleg van 25 euro krijgen kopers jaarlijks een rente die varieert van 2,5 tot 3,5 procent. Naarmate het harder waait, stijgt de rente.
Windenergie zit in de lift. De elektriciteitsproductie van windmolens nam volgens het CBS in 2013 met acht procent toe. De capaciteit van de Nederlandse windmolens steeg vorig jaar met een kleine driehonderd megawatt tot ongeveer 2,7 duizend megawatt. De potentie van windenergie is groot. In 2013 kwam 45 procent van de productie van hernieuwbare elektriciteit uit windenergie. Dit aandeel zal sterk gaan stijgen met de bouw van windmolenparken op zee.
Het HollandseWind Certificaat is een duurzame belegging waarvan het prospectus is goedgekeurd door de AFM. Met de koop wordt de belegger medefinancierder van windmolenpark De Beemden in Noord-Brabant. Op zich is het niet vreemd dat het windpark deze stap zet, want particuliere en zakelijke beleggers kiezen steeds vaker voor duurzame beleggingen.
Met het certificaat koopt de gebruiker geen aandeel, maar een obligatie, een soort lening aan de onderneming. De obligatiehouder heeft minder rechten, omdat hij niet kan deelnemen aan een aandeelhoudersvergadering. Maar daar staat tegenover dat hij ook minder risico loopt, want de rente is ieder jaar vast. Hoe hoog die rente wordt, hangt af van de wind, en die is uiteraard variabel.

beemden

Lees meer

 

Bron: Baaz

Tags: , , , ,

Category: Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.