Gemeente Nissewaard houdt informatieavonden over ontwerp-weigeringsbesluit Windpark Brielse Maasdijk

| 7 december 2023

Gemeente Nissewaard houdt op 11 en 13 december informatieavonden over het verwachte ontwerp-weigeringsbesluit van het college om de vergunning voor vijf windturbines aan de Brielse Maasdijk niet te af te geven.

Bron: Windpark Brielse Maasdijk

HVC Landwind wil vijf windturbines aan de Brielse Maasdijk bouwen. Drie aan de westzijde en twee aan de oostzijde van de Hartelbrug. In december 2022 heeft HVC Landwind daarvoor een vergunning aangevraagd bij de gemeente. Het college heeft in oktober een voorlopige verklaring van geen bedenkingen (vvgb) hiervoor afgegeven.

De gemeenteraad moest hier ook over besluiten. In de raadsvergadering van 2 november heeft de gemeenteraad echter gezegd geen voorlopige verklaring van geen bedenkingen (vvgb) te geven de vijf windturbines. Zonder die vvgb kan het college de vergunningsaanvraag van HVC Landwind niet goedkeuren.

Dat betekent dat het college een ontwerp-weigeringsbesluit neemt. Dat besluit ligt vanaf begin december zes weken ter inzage. Iedereen die dat wil, mag een reactie geven op dat besluit.

Informatieavonden

Gemeente Nissewaard wil inwoners graag meer informatie geven over het ontwerp-weigeringsbesluit en welke stappen er de komende periode worden genomen. Dit doet zij door het organiseren van twee informatieavonden op 11 en 13 december van 19:00 tot 21:00 uur in het stadhuis aan de Raadhuislaan 106 in Spijkenisse. Na een presentatie kunnen bezoekers tot 21:00 uur rondlopen en vragen stellen aan onder meer medewerkers van de gemeente, provincie Zuid-Holland, HVC Landwind en DCMR. Ook is er meer informatie te vinden over de toekomst van duurzame energie in Nissewaard. Aanmelden kan tot en met 7 december.

Na beoordeling van de zienswijzen, besluiten vervolgens het college en de raad definitief over de verklaring van geen bedenkingen en de aangevraagde omgevingsvergunning voor windpark Brielse Maasdijk. Dit is naar verwachting in het in het begin van het tweede kwartaal van 2024. Bron: Gemeente Nissewaard

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.