Grootste offshore windpark Engeland bijna gereed

| 7 augustus 2015

Twee-derde van het grootste offshore windpark voor de Engelse kust is bijna gereed. De schaal van het zogenaamde Dogger Bank windpark project (gebied van circa 600 km2) biedt kansen om de windenergie-kosten op zee te verlagen. Dit zegt hoofd offshore wind bij het Britse Crown Estate.  Het project biedt hoogwaardige banen en is een flinke stap naar hernieuwbare energie in Groot-Britannie.

Het meest westelijke punt ligt op ruim 120 kilometer uit de Britse kust, ver uit het zicht van mensen aan de wal. De zee is in het gebied relatief ondiep, wat de plaatsing van de windturbines makkelijker moet maken.

Het project is opgesplitst in zes gelijke delen van 1.2 gigawatt. Nadat in februari 2015 de eerste twee delen goedgekeurd waren, geeft de Britse regering nu ook zijn zegen voor onderdelen drie en vier. Eind dit jaar komen de laatste twee fases aan bod.

The Crown Estate, de organisatie van de Nederlander, is namens de Britse regering verantwoordelijk voor de territoriale wateren van Groot-Brittannië. Het gaf Forewind al in 2010 toestemming om het megaproject te onderzoeken. Alleen al in de planningsfase is er ruim £ 60 mln (€ 86 mln) uitgegeven. Onder andere Royal HaskoningDHV is betrokken geweest bij de voorstudies.

Wanneer het Dogger Bank windpark zijn eerste duurzame stroom gaat leveren, is nog  niet bekend.

 

Bron: Duurzaam bedrijfsleven

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.