Jack Up Barge en Van Oord werken samen aan Duits offshore windpark Deutsche Bucht

| 7 mei 2019

Jack Up Barge en Van Oord gaan samenwerken aan het Deutsche Bucht offshore windpark in de Duitse Bight. Jack Up Barge heeft een contract ondertekend met Van Oord Offshore Wind GmbH in Hamburg. De werkzaamheden bestaan uit huisvesting en bevoorrading van Balance of Plant-werkzaamheden. Jack Up Barge zet hiervoor het hefeiland JB-115 in.

Van Oord is door windpark eigenaar Northland Power gecontracteerd voor Balance of Plant-werkzaamheden. Het bedrijf is hierbij verantwoordelijk voor het ontwerp, de engineering, inkoop, bouw en installatie van de funderingen, de verbindingskabels, het offshore-hoogspanningsstation en het transport van de windturbines. Jack Up Barge en Van Oord werkten al eerder samen aan diverse projecten.

Leander van den Berge van Jack Up Barge zag platformschip JB-115 recentelijk terugkeren van een soortgelijk project voor twee offshore platformen van het Kriegers Flak windpark in het Deense deel van de Baltische Zee: “Na Kriegers Flak hebben wij speciale aanpassingen gemaakt voor dit project het eiland weer gecertificeerd om erop uit te gaan. Ook bij het windpark in Deutsche Bucht leveren wij offshore accommodatie voor een totale crew van circa 100 personen, verzorgen wij internet en catering. Bovendien leveren wij kraanassistentie met volledige dekking van de topside, dankzij de 300 ton zware hijskraan waarmee JB-115 is uitgerust.”

Windpark Deutsche Bucht is gelegen op 95 kilometer ten noordwesten van het Waddeneiland Borkum. Het 269 MW windpark moet eind 2019 volledig operationeel zijn. In totaal zullen 33 MHI Vestas’ V164-8.4 MW windturbines, waarvan 31 op monopile funderingen en 2 op Mono Bucket funderingen, dan voldoende energie kunnen produceren om per jaar meer dan 328.000 huishoudens van duurzame energie te voorzien.

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd Windparken

Reacties zijn gesloten.