Robuuste omzetstijging Siemens tot EUR 1,1 miljard

| 7 december 2015

In het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 30 september 2015, realiseerde Siemens Nederland N.V. een robuuste omzetstijging tot EUR 1,1 miljard. De orderontvangst kwam uit op EUR 1,1 miljard. De winst voor belastingen bedroeg EUR 101 miljoen. Aan het einde van het boekjaar 2015 had Siemens Nederland 2.254 medewerkers in vaste dienst.

Kansen voor Siemens Nederland

“Hoewel Nederland laat uit de economische crisis is gekomen, is het verheugend te zien dat de inmiddels ingezette economische groei stabiel en hoger is dan verwacht. Deze groei biedt tal van kansen voor de BV Nederland als exportland in zijn geheel, maar ook voor Siemens”, aldus bestuursvoorzitter Ab van der Touw van Siemens Nederland. “Onze onderneming kon over de volle breedte van haar portfolio het jaar afsluiten met een robuuste omzetstijging tot 1,1 miljard euro. Samen met een gezonde orderontvangst en winst, en de nieuwe meer marktgerichte divisiestructuur die zich in het eerste jaar bewezen heeft, biedt dit ons vertrouwen en continuïteit voor de komende jaren”.

Groeimarkten

Siemens levert haar klanten een breed portfolio aan producten, systemen, installaties en diensten op de gebieden elektrificering, automatisering en digitalisering. Van der Touw: “De groeimarkten die we, mede door het economisch herstel, in ons land zien, vallen één op één samen met die van Siemens wereldwijd. Te denken valt dan aan oplossingen voor de offshore-industrie, de digitalisering van de industrie, energiemanagement en verkeerstechniek. Mede hierdoor kon Siemens Nederland over de volle breedte van haar portfolio het jaar afsluiten met een aanzienlijk hogere omzet dan het jaar daarvoor”.

De twee zeer grote opdrachten voor windparken uit het voorgaande jaar, met een gezamenlijke waarde van bijna 2 miljard euro, zijn en komen nu in de uitvoeringsfase. Het gaat om de turn-key bouw en het onderhoud van het grootste near shore Windpark Westermeerwind dat in het IJsselmeer wordt gebouwd en begin 2016 zal zijn gerealiseerd. Bij het tweede windpark gaat het om de levering van en het onderhoud voor de windturbines in het grootste Nederlandse offshore windpark Gemini, dat 85 km ten noorden van de Groningse kust verrijst. De eerste turbines worden naar verwachting begin 2016 op de funderingen geplaatst.

 

 

 

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.