RVO selecteert Arup om geïntegreerd grondmodel te ontwikkelen voor windparkzone Nederwiek (zuid)

| 7 augustus 2023

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft Arup B.V. de opdracht gegund voor de ontwikkeling van een Integrated Ground Model (IGM) en een Geotechnisch Interpretatief Rapport voor de Windpark Zone Nedewerwiek (zuid) (NWWFZ).

Bron: RVO

Het contract, met een waarde van EUR 1.551.200,00 (excl. BTW), werd gegund na een Europese aanbesteding. Bouw- en infrastructuuradviesbureau Arup was een van de zes deelnemers aan de aanbesteding.

Het IGM zal worden gemaakt op basis van de resultaten van de geofysische werkzaamheden die momenteel plaatsvinden in de NWWFZ. Het IGM zal vervolgens worden gebruikt als input voor de geotechnische campagne die het geologische model dat het resultaat is van het geofysisch onderzoek zal valideren en de bodemtechnische eigenschappen zal bevestigen die de ontwikkelaars nodig hebben om verder te komen met hun geotechnische funderingsontwerpen en andere algemene ontwerp- en installatie-eisen voor het windmolenpark, evenals die met betrekking tot de kabelinstallatie. De campagne loopt tot in 2027.

De deliverables van deze opdracht zullen beschikbaar worden gesteld aan de deelnemers in de concessie tenders voor de Nederwiek (zuid) offshore windpark zone.

NWWFZ ligt ongeveer 95 km uit de kust voor de kop van Noord-Holland. Naar verwachting zal het windpark rond 2030 in gebruik worden genomen. De kavel biedt ruimte voor een windpark van ongeveer 2 GW. Bron: TenderNed

 

Tags: , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.