SeaTwirl ontvangt eerste commerciële order voor windturbine met verticale as

| 7 juli 2023

Bron: SeaTwirl

SeaTwirl, de Zweedse ontwikkelaar van verticale as-windturbines, heeft de eerste commerciële order binnengehaald. De inkooporder heeft betrekking op een bieding voor een nieuwe windturbinetoepassing in de Noordzee.

Eerder dit jaar kondigde SeaTwirl aan dat zij en offshore wind technologie ontwikkelaar Kontiki Winds een intentieverklaring (Memorandum of Understanding) hadden ondertekend om mogelijkheden te identificeren en te verkennen voor het elektrificeren van offshore olie- en gasactiva en andere offshore toepassingen, met behulp van SeaTwirl’s drijvende windturbines.

Door deze samenwerking heeft SeaTwirl een aankooporder binnengehaald voor het ontwikkelen van een voorstel met een kleinere SeaTwirl-windturbine, specifiek bedoeld om offshore activiteiten te elektrificeren. Het model, dat momenteel S1,5 heet, is een turbine met een kleinere capaciteit, maar ontworpen om enkele van de meest veeleisende omstandigheden in de Noordzee te weerstaan.

Johan Sandberg, CEO van SeaTwirl zegt: “Het is bijzonder verheugend om aan te kondigen dat SeaTwirl nu zijn eerste commerciële inkomsten ontvangt. Dit toont aan dat het werk dat we hebben gestoken in het commercialiseren van onze technologie nu zijn vruchten begint af te werpen. Hoewel het om een zeer klein bedrag gaat, is dit een mijlpaal en de symbolische waarde is belangrijk voor ons. In dit proces zijn we geslaagd voor een ingewikkelde leverancierskwalificatie, hebben we meer bekendheid gekregen bij klanten, bestaande relaties versterkt en vooral nieuwe relaties opgebouwd. Onder tijdsdruk en met veeleisende ontwerpcriteria heeft het team iets afgeleverd waar we erg trots op mogen zijn. Dit nieuwe concept kan het begin zijn van iets heel spannends.”

De windturbines van SeaTwirl maken gebruik van een verticale-as windturbine met een toren die verbonden is met een onderzeese structuur, bestaande uit een drijvend element en een kiel. Terwijl de energie van de wind de turbine laat draaien, behoudt de structuur zijn stabiliteit door gebruik te maken van de kiel en het tegendraaimoment, vergelijkbaar met de functie van een kiel op een zeilboot. Bron: SeaTwirl

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.