Senvion installeert 130 MW in 3 nieuwe marktlanden Noorwegen, Servië en Ierland

| 7 december 2017

Senvion, een Duitse windturbinefabrikant heeft het afgelopen jaar 130 MW gebouwd in drie verschillende landen. In Noorwegen zijn voor het 112 MW grote windpark Egersund te Rogaland in totaal 33 Senvion 3.4 M114 windturbines gebouwd. Het project genaamd Norsk Vind Egersund AS zal een nominaal vermogen van 112 MW hebben en groene energie leveren aan ca. 20.000 Noorse huishoudens. 

 

In Servië opende de minister van Energie het 8 MW grote windpark Malibunar met in totaal vier Senvion MM100 windturbines. Dit windpark Malibunar ligt ca. 56 km ten Noordoosten van Belgrado en zal aan 7.200 Servische huishoudens schone stroom leveren.

 

Daarnaast heeft Senvion ook de installatie van het eerste windpark in Ierland voltooid. Het windpark Teevurcher geheten, ligt in het graafschap Meath, ten noordwesten van Dublin en beschikt over 5-tal MM82 windturbines met een totale output van 10 MW.  Het windpark zal voldoende schone energie leveren om ongeveer 7.000 Ierse huizen per jaar van stroom te voorzien.

|
Jürgen Geissinger, CEO van Senvion, vertelt: “De voltooiing van de installatie en start van de exploitatie van deze windparken in drie van onze nieuw ingevoerde marktlanden in Europa onderstreept dat we onze expansiestrategie effectief leveren. “

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.