Sleipnir installeert jacket voor het Hollandse Kust Zuid Alpha offshore station

| 7 september 2020

© DHSS (bron: LinkedIn)

Heerema’s kraanschip Sleipnir is dit weekend begonnen met de installatie van de fundatie voor het Hollandse Kust Zuid Alpha offshore station. De topside zal naar verwachting later dit jaar geïnstalleerd worden.

De Sleipnir, een semi-submersible kraanschip, kwam vrijdag aan in Nederland. De jacket was medio augustus al aangekomen vanuit Eversendai Offshore in de Verenigde Arabische Emiraten in afwachting van de Sleipnir. De fundatie weegt ongeveer 3.200 ton en is 40 meter lang, 47 meter breed en 48 meter hoog.

De topside wordt op dit moment gebouwd bij Drydocks in de Dubai en zal later dit jaar gereed zijn om op de jacket geplaatst te worden. De installatie zal wederom worden uitgevoerd door de Sleipnir.

Logistiek bedrijf DHSS was verantwoordelijk voor het vervoeren van personeel per helicopter naar de Sleipnir.

Het Hollandse Kust Zuid Alpha station zal samen met het Hollands Kust Zuid Beta station de stroom dat opgewekt wordt door de toekomstige 140 Siemens Gamesa 11 MW turbines in Vattenfall’s 1.500 MW offshore windpark Hollandse Kust (zuid) worden opgevangen en omgezet om vervolgens naar het net op land getransporteerd te worden. Hollandse Kust Zuid Alpha moet in 2021 operationeel worden. Het Beta station volgt een jaar later.

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Offshore windparken

Reacties zijn gesloten.