Specialist in offshore logistiek DHSS overgenomen door Clarkson Port Services

| 7 februari 2023

DHSS, een toonaangevende leverancier van geïntegreerde logistieke diensten aan de offshore duurzame industrie, is overgenomen door Clarkson Port Services BV, een volledige dochteronderneming van Clarkson PLC.

Opgericht in 1997, en aanwezig in een aantal havens in Nederland (o.a. Den Helder, IJmuiden en Eemshaven), fungeert DHSS als een toegangspoort tot offshore windparken, met diensten die de levenscyclus van turbine-installatie, dagelijkse werking en doorlopend onderhoud bestrijken met coördinatie door sectorspecialisten van havenlogistiek, warehousing en helikopterbewegingen vanuit strategisch gelegen rangeerhavens. In het afgelopen decennium is het bedrijf aanzienlijk gegroeid door zijn klantenportfolio internationaal uit te breiden.

Clarkson Port Services is actief in de sectoren offshore hernieuwbare energie, droge bulk en olie en gas. Met strategisch gelegen havens in het VK en Ierland biedt het kant-en-klare diensten, waaronder havenagentschappen, vrachtvervoer, inklaring, terminalafhandeling, shortsea-bemiddeling en inkoop van gereedschappen en verbruiksartikelen.

De overname van DHSS zal een grote verandering teweegbrengen in het aanbod van Clarkson Port Services, een aanzienlijke toegevoegde waarde bieden aan bestaande klanten en verbeterde groeimogelijkheden bieden door de mogelijkheid om internationaal in te schrijven op grotere offshore hernieuwbare energiecontracten.

Gecombineerd vormen DHSS en Clarkson Port Services een team van 200 man. DHSS blijft opereren vanuit het hoofdkantoor in Den Helder en wordt geïntegreerd in de activiteiten van Clarkson Port Services, waardoor zij en hun klanten kunnen profiteren van de kracht van de groep. Gezamenlijk vestigt het het uitgebreide bedrijf als sectorleider.

David Rumsey, algemeen directeur van Clarkson Port Services, merkte op: “We zijn verheugd dit positieve nieuws met de markt te kunnen delen. De overname zet onze groeistrategie voort door te investeren in complementaire activiteiten en locaties die ons aanbod zullen diversifiëren en verdiepen voor bestaande en toekomstige klanten. We verwelkomen het DHSS-team bij Clarksons en kijken uit naar de kansen die het de gecombineerde onderneming biedt.”

Oprichter van DHSS, Wim Schouwenaar, zei: “De overname zal ons de operationele efficiëntie bieden die nodig is om onze visie te realiseren en om de offshore hernieuwbare energie-industrie op wereldwijde schaal te ondersteunen. Binnen Clarksons kunnen we onze algehele prestaties versnellen en verbeteren en de waarde van de diensten die aan onze klanten worden aangeboden vergroten. Samen zijn we klaar om te profiteren van de uitbreiding van hernieuwbare energie en deel uit te maken van een bredere groeimotor.”

Andi Case, CEO van Clarksons, zei: “Clarksons zet zich in om te blijven investeren in hernieuwbare energiebronnen en de groene transitie. De Groep heeft al belangrijke activiteiten op het gebied van windenergie en we zien dat het een cruciale bijdrage levert aan de energietransitie. Het DHSS-team is goed bekend bij de Groep en we zijn ervan overtuigd dat deze overname het geïntegreerde aanbod voor onze klanten wereldwijd verbetert. We zijn verheugd het DHSS-team te verwelkomen bij Clarksons. Hun gedrevenheid, schat aan ervaring en kennis vormt een aanvulling op ons aanbod aan klanten en versnelt de voortgang in deze groeisector.”

Foto: ondertekeningsceremonie met van links naar rechts de volgende personen: Karst Hut (bestuurslid DHSS), David Rumsey (Managing Director Clarkson Port Service Ltd), Wim Schouwenaar (CEO DHSS), Innes Cameron (Director Clarkson Port Service Ltd)

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.