Start aanvoer componenten voor windpark Koningspleij

| 7 september 2021

Start aanvoer componenten Windpark KoningslpleijDe eerste torendelen voor Windpark Koningspleij zijn maandag gearriveerd. Het project kan nu de laatste fase van de bouw ingaan. Het windpark krijgt vier windturbines die samen naar verwachting 34,5 miljoen kilowattuur (kWh) energie per jaar opwekken. 

De torendelen bestaan geheel uit staal en worden in delen samen gesteld. De turbines die bovenop de torens komen te staan worden geleverd door het Duitse Enercon. Ze zijn van het type E-115 EP3 met een tiphoogte van 177,5 m en een rotordiameter van 115.7 m. De vier windturbines hebben een totaal maximaal vermogen van ca. 17 MW.  In juli werd de fundatiebouw afgerond.

Windpark Koningspleij

Windpark Koningspleij is een initiatief van Rijn en IJssel Energiecoöperatie, Prowind en Pure Energie. Drie van de vier windturbines zijn een burgerinitiatief. De vierde windturbine wordt ontwikkeld door Pure Energie. De vier windturbines komen in een lijnopstelling langs de Pleijroute (N325) te staan.

Het windpark valt binnen het bestemmingsplan ‘Windpark en zonneveld Koningspleij’ voor 4 windturbines en een zonnepark van 8,5 hectare op Koningspleij Noord, aan de Arnhemse Kleefse Waard. Naar verwachting zal het windpark eind dit jaar klaar zijn voor gebruik. Het windpark zal naar verwachting 34,5 miljoen kWh opwekken, dit is genoeg om het equivalent van 11.000 huishoudens te voorzien van energie. Bron: ProWind

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.