Tetrahedron bouwt 130 meter hoge prototype van innovatieve kraan

| 7 juli 2022
Tetrahedron bouwt 130 meter hoge prototype kraan

© Tetrahedron

Tetrahedron gaat met consortiumpartners Jack-Up Barge BV, TNO, Shell en GE een 130 meter hoge prototype van zijn innovatieve kraan bouwen die de volgende generatie windturbines kan installeren.

Tetrahedron, gebaseerd in Rotterdam, heeft een gepatenteerd nieuw type kraan ontworpen dat hoger kan tillen dan een conventionele beweegbare giekkraan op dezelfde fundering.

Het prototype op ware grootte zal naar verwachting in 2024 zijn voltooid. Deze zal vervolgens dienen om belangrijke aspecten van het structurele gedrag van de Tetrahedron-kraan te meten, het ontwerp te verifiëren en de bestendigheid ervan te testen tegen fenomenen zoals kraanafwijking en een plotseling verlies van belasting.

Bovendien moet het prototype de windindustrie moet bewijzen dat deze hoger kan hijsen dan conventionele kranen, zonder dat daarvoor een volledig nieuw Jack-Up Vessel moet worden gebouwd.

De aankondiging volgt nadat het consortium een subsidie van de Nederlandse overheid, een lening en een investering heeft gekregen. Bron: Tetrahedron

Tags: , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.