TKF levert inter-array kabels voor Hollandse Kust Noord

| 7 juli 2021

TKF wint contract van Van Oord voor levering inter-arraykabels voor Hollandse Kust NoordDe Nederlandse kabelfabrikant Twentsche Kabelfabriek (TKF) is door Van Oord het contract gegund voor de levering van 140 km 66 kV inter-array kabels voor het offshore windpark Hollandse Kust Noord (HKN). 

HKN wordt op ongeveer 18 kilometer van de Nederlandse kust, vlakbij Egmond aan Zee, gebouwd. Het windpark moet eind 2023 voltooid zijn en zal dan met 69 Siemens Gamesa 11 MW windturbines een geïnstalleerd vermogen van 759 MW hebben. Van Oord verkreeg in de zomer van 2020 het Balance of Plant-contract van projecteigenaar CrossWind, een samenwerking tussen Shell en Eneco.

TKF gaat voor Van Oord 140 km 66 kV kabels met aluminium aders en accessoires produceren en leveren. Arnoud Kuis, Managing Director Van Oord Offshore wind: “Wij zijn zeer tevreden met TKF als partner voor de levering van de inter-array kabels aan het HKN project. We waarderen de samenwerking vooral als duurzaam, met name vanwege het innovatieve kabelontwerp van TKF. Bijzonder om te vermelden is dat de kabels van TKF in Nederland geproduceerd gaan worden”.

TKF en Van Oord (als partner in het Zuiderzeewind consortium) werkten eerder al samen op het Windpark Fryslân project. TKF levert daarnaast ook inter-array kabels voor het Hollandse Kust Zuid project van Vattenfall en BASF. Bron: TKF

Tags: , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.