Toekomstige windparken voor de kust bieden nieuwe kansen voor toerisme

| 7 april 2016

Toekomstige windparken hebben geen negatieve invloed op het toerisme en strandonderzoek. “Bijna de helft van de watersporters (47%) ziet een excursie naar een windmolenpark wel zitten. Het biedt zelfs nieuwe kansen”, vertelt Geertje van Hooijdonk (hoofd Energie bij Natuur en Milieu).

89% van de watersporters is voorstander van duurzame energie, blijkt uit het onderzoek. 74% is voorstander van windenergie. Zonne-energie is de meest populaire vorm van energie (82%), gevolgd door windmolens op zee (63%) en windmolens op land (48%). Kolencentrales (4%) zijn het minst populair als energiebron. 10% van de botenbezitters gebruikt zonnepanelen op de boot.

In 2015 onderzocht Natuur & Milieu of windmolens een belemmering voor Duitsers vormen om naar de Nederlandse kust te komen. Nauwelijks, zo bleek. Uit onderzoek van 2014 onder Nederlandse strandgasten bleek dat 89% net zo vaak naar het strand komt als windmolens vanaf het strand zichtbaar zijn.

Nederland wekt nu maar 5,6% schone energie op, dat moet minstens 16% zijn in 2023, zo is afgesproken in het SER Energieakkoord. Tussen nu en 2023 komen er nieuwe windparken op zee bij die straks 5 miljoen Nederlandse huishoudens van schone stroom gaan voorzien. Windenergie, op land en zee, is de schoonste en best toepasbare optie voor het verminderen van CO2-uitstoot en maakt ons minder afhankelijk van fossiele energie.

 

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.