Total stapt in de Franse drijvende offshore windmarkt

| 7 oktober 2020

© MHI Vestas

Het Franse energiebedrijf Total neemt een 20% aandeel in het 30 MW Franse drijvende offshore wind pilot project Eolmed. De overige aandelen blijven in handen van Qair.

Het nieuws volgt nadat gisteren de turbineleverancier voor het project in de Middellandse Zee, voor de kust van Gruissan werd bekend gemaakt. Met het verwerven van de aandelen verstevigt Total zijn positie in de opkomende sector van drijvende offshore wind. Het bedrijf zet daarbij haar uitgebreide ervaring in offshore projecten in.

Op dit moment heeft Total al een portefeuille van 2 GW in Zuid-Korea. In Wales heeft het bedrijf eerder dit jaar een 80% aandeel genomen in het 96 MW Erebus-demonstratieproject dat het samen met ontwikkelaar Simply Blue Energy in de joint venture Blue Gem Wind ontwikkelt. Dit project heeft in augustus de exclusieve ontwikkelingsrechten verworven.

Total wil een van de wereldleiders in duurzame energieopwekking worden. Het bedrijf heeft als doel om tegen 2025 35 GW aan capaciteit uit duurzame bronnen te halen en in 2050 netto nul te bereiken. Tegen 2050 zou 40% van de verkoop uit duurzame energieprojecten moeten komen. Tegen het einde van 2020 zal het brutovermogen ongeveer 7 GW (van 12 GW in totaal) zijn.

 

 

Tags: , , , , , , ,

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.