Windpark Westermeerwind opent tweede obligatiecampagne

| 7 mei 2024

Het is opnieuw mogelijk voor inwoners van de gemeente Urk, Noordoostpolder en voormalig Lemsterland om financieel te deelnemen in Windpark Westermeerwind. In een tweede campagne geeft Windpark Westermeerwind in totaal 10.000 obligaties uit.

Afgelopen maart is het eerste leningenfonds van Windpark Westermeerwind, dat in 2016 werd geopend, succesvol afgerond. Alle deelnemers ontvingen, naast hun jaarlijkse rente, het volledige ingeschreven bedrag terug. Met deze nieuwe uitgifte kunnen omwonenden opnieuw of voor het eerst financieel deelnemen in het windpark. Bestuurder Bert Bult van Windpark Westermeerwind: “Ik ben blij dat we opnieuw de omwonenden kunnen laten meeprofiteren van het rendement van Windpark Westermeerwind zoals we in de belofte ‘een windpark voor en door de polder’ voor ogen hadden.”

10.000 obligaties met een waarde van €500

Tijdens de nieuwe campagne geeft Windpark Westermeerwind in totaal 10.000 obligaties uit ter waarde van €500,- tegen een jaarlijkse rente van 7,5 % op de hoofdsom met een looptijd van 5 jaar. Er is een maximum van €50.000,- per persoon. Mocht er voor meer dan 10.000 obligaties worden ingeschreven dan worden de obligaties evenredig verdeeld en schikken de grotere inschrijvers wat in. Projectdirecteur Anne de Groot: “Net als tijdens de vorige campagne willen we weer graag zoveel mogelijk mensen laten meeprofiteren. Om alle mensen in de regio te bereiken starten we vanaf maandag 6 mei een uitgebreide online en offline campagne. Je kunt onze campagneboodschap terugvinden in de kranten, social media en diverse buitenreclame.”

Inschrijven tot en met 6 juni 2024

Inschrijven op de obligaties van Windpark Westermeerwind kan vanaf 6 mei tot en met 6 juni 2024 via gavoordewind.nl. Hier is ook uitgebreide informatie over de lening beschikbaar. De uitgifte van de obligaties wordt verzorgd door het financieringsplatform Invesdor. Bron: Windpark Westermeerwind

Meer info over het windpark

 

Tags: , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.