1e Tenderronde SDE+ windenergie offshore is bekend

| 8 september 2015

Het informatiepakket voor de eerste tenderronde van de tender SDE+ windenergie op zee is gepubliceerd met als geplande openstelling december 2015. Het gaat dan om de kavels Borssele I en II op 22 kilometer voor de Zeeuwse kust. 2 december 2015 gaat de inschrijving open.

Ontwikkelaars gebruiken het informatiepakket bij hun ontwerp voor een windpark, op basis waarvan ze kunnen inschrijven op de SDE+-tender. Op de kavels Borssele I en II worden windparken gerealiseerd met een vermogen van 350 MW per kavel.

In de ‘Project and site description Wind farm sites Borssele I and II’ worden alle onderzoeken voor de kavels Borssele I en II beschreven. Ook zijn de voorschriften voor het indienen van de inschrijving uitgebreid toegelicht. De eerste versie van de Project and site description dateerde van december 2014.

De geplande inschrijving voor de eerste tenderronde van SDE+ windenergie op zee is van 2 december 2015 tot 31 maart 2016. Subsidie en vergunningen voor kavels I en II van windgebied Borssele worden beschikbaar gesteld aan de laagste bieder die aan alle voorwaarden voldoet.

Installatie-monopile

Klik hier voor meer informatie

 

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.