a.s.r. neemt Windpark Nieuwe Hemweg over van Vattenfall

| 8 april 2022
a.s.r. neemt Windpark Nieuwe Hemweg over van Vattenfall

Bron: a.s.r.

Verzekeringsmaatschappij a.s.r. kondigde deze week aan dat het Windpark Nieuwe Hemweg heeft overgenomen van energiebedrijf Vattenfall. Het is hiermee het derde windparkproject waarin de verzekeringsmaatschappij heeft geïnvesteerd.

De grond waarop het windpark Nieuwe Hemweg staat, is eigendom van de NS. Het windpark is gebouwd door Vattenfall en de grond eromheen is eigendom van ProRail. Het is het eerste windpark in Nederland dat pal naast een treinspoor staat.

Repowering

Het windpark, met in totaal zes nieuwe windturbines, is vorig jaar in juli opgeleverd. De zes windturbines, van het type Vestas V100, vervangen acht oudere windturbines in het gebied. De nieuwe windturbines hebben een totale capaciteit van 13,2 MW, wat overeenkomt met het energieverbruik van ongeveer 10.000 huishoudens. Na de verkoop zal Vattenfall de door de turbines opgewekte stroom blijven afnemen.

Investering in derde windpark

Nieuwe Hemweg is het derde windpark waarin a.s.r. real estate namens a.s.r. heeft geïnvesteerd. De andere twee projecten zijn Windpark Prinses Ariane en Windpark Jaap Rodenburg. Deze belegging valt binnen de doelstelling van a.s.r. om aan het eind van 2024 voor € 4,5 miljard in impact beleggingen te hebben geïnvesteerd.

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.