Alle Windpark Maasvlakte 2 fundaties gereed

| 8 september 2022
Alle Windpark Maasvlakte 2 fundaties gereed

© Ballast Nedam

Vorige week heeft de laatste betonstort plaatsgevonden voor de fundaties voor het Windpark Maasvlakte 2. Hiermee is de laatste van in totaal 22 fundaties gereed.

Windpark Maasvlakte 2 bestaat uit twaalf monopile fundaties op het strand en 10 betonnen fundaties op de dijk. Aannemersbedrijf Ballast Nedam kreeg in november 2021 de opdracht voor de plaatsing van de funderingen. De installatie van de monopiles werd als eerste uitgevoerd. De werkzaamheden hiervoor werden begin juni afgerond.

Hierna vond de installatie van de 10 betonnen fundaties plaats. H4A was verantwoordelijk voor het betonstorten. Waar normaal de betonnen fundamenten in de grond worden gerealiseerd is bij dit project gekozen om de hoogte in te gaan. De fundaties zijn op circa zes meter boven het maaiveld gebouwd op een gewapende grondconstructie gerealiseerd door Bonneveld. Dit meldt Jan de Vries, project manager bij Ballast Nedam voor dit project.

Ondertussen is de opbouw van de Vestas windturbines ook al een tijdje aan gang. In juni was de opbouw van de eerste windturbine gereed.

Windpark Maasvlakte 2 wordt door Eneco gerealiseerd in opdracht van Rijkswaterstaat.

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.