BOEM legt ontwerp-milieueffectrapport voor zes windleasegebieden in de New York Bight ter inzage

| 8 januari 2024

© BOEM

Het Amerikaanse Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) publiceert deze maand een ontwerp-milieueffectrapport voor de potentiële ontwikkeling van zes windleasegebieden voor de kust van New York en New Jersey, in een gebied dat bekend staat als de New York Bight.

Deze zogenoemde “Notice of Availability of a Draft Programmatic Environmental Impact Statement for Expected Wind Energy Development in the New York Bight” wordt op 12 januari 2024 gepubliceerd in het Federal Register, waarna een periode van 45 dagen voor het geven van commentaar ingaat die eindigt op 26 februari 2024 (meer info hier).

Het BOEM schat dat de volledige ontwikkeling van de leases in dit gebied, in totaal meer dan 488.000 acres, het potentieel heeft om 5,6 tot 7 GW offshore windenergie te creëren, genoeg om twee miljoen huizen van stroom te voorzien.

Voor het eerst regionale aanpak

Het is de eerste keer dat BOEM een regionale analyse heeft uitgevoerd van de ontwikkeling van offshore hernieuwbare energie en activiteiten in meerdere leasegebieden. Het BOEM besloot deze extra stap te nemen en een Programmatic Environmental Impact Statement (PEIS) op te stellen vanwege de nabijheid van de zes leasegebieden en het tijdstip waarop het BOEM toekomstige projectplannen ter beoordeling verwacht te ontvangen. BOEM hoopt zo ook tijdige beslissingen te kunnen maken.

De ontwerp-PEIS analyseert programmatische vermijdings-, minimaliserings-, mitigatie- en controlemaatregelen die het BOEM kan opleggen als voorwaarde voor de goedkeuring van voorgestelde offshorewindprojecten in de New York Bight.

Aanvullende milieuanalyses die specifiek zijn voor elk voorgesteld windenergieproject zullen voortbouwen op deze programmatische beoordeling zodra het BOEM de individuele voorgestelde projectplannen van de pachters heeft ontvangen.

New York Bight

In februari 2022 hield BOEM een veiling die meer dan $ 4,3 miljard opbracht voor de rechten op zes leasegebieden in de New York Bight – een recordbedrag voor elke Amerikaanse offshore leaseverkoop van hernieuwbare of conventionele energie. Bron: BOEM

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.