Breda gaat voor 100% aan de groene stroom

| 8 oktober 2014

Bres is een Bredase Energie Coöperatie (BRES) die obligaties aan de man gaat brengen voor een 3-tal windturbines die gebouwd gaan worden bij het bedrijventerrein Hazeldonk te Breda.

Deze moeten genoeg stroom opwekken voor de 6.000 Bredase huishoudens. De bedrijven Dunoair en Greentrust die de het windpark gaan realiseren hebben een overeenkomst gesloten. Zij rolden als winnaar uit de aanbestedingsprocedure. “Als de windmolens er straks staan, hebben we 100 procent groene, Bredase elektriciteit”, aldus wethouder Selçuk Akinci.

De opgewekte stroom wordt verkocht aan Hezelaer, een energieleverancier uit Breda. De BRES (Bredase Energie Coöperatie) wordt ingeschakeld om de obligaties te verkopen. Het aanbieden van obligaties wordt in de toekomst verplicht bij vergelijkbare projecten.

Eerder deze maand werd bekend dat Breda ook subsidie krijgt voor de molens, afkomstig uit de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie. Afgesproken is dat het Rijk 15 jaar lang stroom zal afnemen voor de prijs van 8 eurocent per kwh. Wanneer de marktprijs van elektriciteit dus onder de 8 eurocent duikt, wordt het verschil met subsidie afgedekt. Voorwaarde is wel dat de turbines in vier jaar tijd worden gerealiseerd.

breda

Bron: Breda Vandaag

Tags: , , , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Onderhoud, Onshore windparken, Overheid, Windenergie, Windkaart, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.