Club van banken financieren 30 MW drijvend offshore windpark in Frankrijk

| 8 juni 2022
Club van banken financieren 30 MW drijvend offshore windpark in Frankrijk

Bron: KFW IPEX-Bank

Een club van financiële instellingen bestaande uit KfW IPEX-Bank, Crédit Agricole CIB, Banco Santander, S.A., Mizuho en de Europese Investeringsbank (EIB) hebben besloten om het 30 MW drijvende offshore windpark Éoliennes Flottantes du Golfe du Lion (EFGL) voor de Franse Middellandse Zeekust te financieren.

EKF, de Deense exportkredietinstelling, waarborgt een deel van de financiering. EFGL is een van ’s werelds eerste commercieel gefinancierde drijvende offshore windparken. KfW IPEX-Bank is de eerste Duitse bank die een drijvend offshore windpark financiert.

In het drijvende offshore windpark in de Golf van Lion zullen drie Vestas-windturbines (type V164-10MW) worden geïnstalleerd op halfafzinkbare platforms van de derde generatie WindFloat® technologie. Het water is er 75 meter diep. Het windpark komt op ruim 16 kilometer uit de kust bij Leucate te liggen en moet eind 2023 in gebruik worden genomen.

De sponsors van het EFGL-project zijn Ocean Winds, een internationaal offshore windenergiebedrijf dat is opgericht door ENGIE en EDP Renewables (EDPR) (50:50 JV), en Banque des Territoires (groep Caisse des Dépôts).

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.