Damen levert Fast Crew Supplier aan Opus Marine voor Duitse windmarkt

| 8 december 2020

© Damen

Damen Shipyards Group gaat een Fast Crew Supplier (FCS) 2710 leveren aan Opus Marine in Duitsland. Het schip, Allegro genaamd, wordt in maart opgeleverd aan Opus Marine die deze zal inzetten in de offshore windindustrie in het Duitse deel van de Noordzee.

De twee bedrijven tekenden op 3 december het contract. Op het moment van ondertekening van het contract werd de FCS 2710 al gebouwd op de werf van Damen. Het is de eerste FCS 2710 voor de Duitse offshore windmarkt. Voor Opus Marine is dit niet de eerste Fast Crew Supplier. In 2015 nam het bedrijf, dat gespecialiseerd is in zeetransporten voor de offshore industrie, al een Damen FCS 2610 af, genaamd Verdi. Dit was destijds ook de eerste FCS 2610 op de Duitse markt. In totaal bestaat de vloot van Opus Marine nu uit 7 gespecialiseerde schepen.

De FCS 2710 bouwt voort op het succes van het ontwerp van de FCS 2610. Het maakt gebruik van hetzelfde Twin Axe-bow ontwerp. Een verschil is de 1 meter grotere hoogte van het schip boven het water. Hierdoor kan de FCS 2710 opereren in water met een golfhoogte van meer dan 2 meter. De FCS 2710 biedt ook extra dekruimte, tankinhoud en accommodatie.

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.