Eneco biedt Nederlandse zakelijke klanten enkel nog groene stroom

| 8 augustus 2022

© Eneco

Energiebedrijf Eneco kondigt aan dat het vanaf vandaag in Nederland alleen nog maar energie van duurzame bronnen (groene stroom) aanbiedt aan zakelijke klanten. Het gaat hierbij om nieuwe zakelijke klanten, of bestaande klanten die hun contract willen verlengen.

De zakelijke klanten die Eneco vanaf nu contracteert worden voorzien van de producten Europese wind, Nederlandse wind of Nederlandse zonne-energie.

Met bestaande zakelijke klanten van Eneco die nog gebruik maken van grijze stroom wordt overlegd hoe zij zo snel als mogelijk kunnen overstappen naar groene stroom. Consumenten en klein-zakelijke gebruikers hebben bij Eneco al sinds 2011 groene stroom.

Dick Velings, directeur van alle zakelijke activiteiten van Eneco in Nederland, zegt: “Dit is een grote en impactvolle stap op weg naar een duurzame toekomst. Het is niet alleen noodzakelijk om deze stap te zetten, wij geloven ook dat de zakelijke energiemarkt er aan toe is om de energietransitie te versnellen door afscheid te nemen van grijze stroom. Zoals ook in onze nieuwe reclamespot te zien is: wij verwelkomen bedrijven die samen met Eneco voor duurzaam gaan”.

Met dit besluit verwacht Eneco al rond 2026 alle Nederlandse zakelijke klanten op groene stroom te hebben, vier jaar eerder dan als doel werd opgenomen in het verleden jaar gepresenteerde One Planet Plan. Het Eneco One Planet Plan richt zich op het klimaatneutraal maken van de onderneming en het energieverbruik van haar klanten in 2035. Bron: Eneco

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.