EQUANS ziet af van bouw windturbines op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard

| 8 december 2021
EQUANS ziet af van bouw windturbines op bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard

Plangebied Nieuwe Reijerwaard Bron: Nieuwreijerwaard.eu

EQUANS (voorheen ENGIE Services) ziet af van de bouw van drie windturbines langs de Verbindingweg op het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard op de grens van Barendrecht en Ridderkerk. De recente prijsverhogingen van grondstoffen zouden de financiële haalbaarheid van de bouw en tijdige oplevering van de windturbines onder druk zetten. De bouw is hierdoor uitgesteld tot een nieuwe ontwikkelaar is gevonden.

Vorige week werd bekend dat ontwikkelaar EQUANS heeft besloten dat het starten van de bouw van de windturbines voor 1 april 2022 niet mogelijk is. Deze datum is van belang omdat dan de SDE-subsidie vanuit het Rijk vervalt. De prijsverhogingen van de grondstoffen, waaronder staal, zou het project financieel niet haalbaar maken. EQUANS heeft zich daarom in overleg teruggetrokken als ontwikkelaar van het project.

Komst windturbines definitief

De beslissing verandert echter niets aan de komst van drie windturbines die in het provinciale inpassingsplan zijn opgenomen. EQUANS beschikte reeds over een omgevingsvergunning voor de drie windturbines. Deze vergunning is inmiddels onherroepelijk.

Het opwekken van windenergie is erg belangrijk voor het energiesysteem op Nieuw Reijerwaard. Tevens vervullen de beoogde drie windturbines een belangrijke bijdrage aan de doelstellingen van de Regionale Energie Strategie (RES).

De Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR), een publiekrechtelijk samenwerkingsverband tussen de gemeenten Barendrecht, Ridderkerk en Rotterdam dat opgericht is om een 96 hectare groot bedrijventerrein, de daarbij horende ontsluiting en de aanleg van een groene corridor te realiseren in Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk, gaat nu op zoek naar een andere ontwikkelaar die de windturbines langs de Verbindingsweg kan realiseren.

Op dit moment is er echter nog geen duidelijkheid wanneer de bouw van de windturbines van start kan gaan. Bron: Nieuwreijerwaard.eu

Tags: , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.