Equinor en Hitachi Energy gaan strategische samenwerking aan in de energietransitie

| 8 november 2022

Foto © Ole Jørgen Bratland / Equinor ASA

Wereldwijde energiebedrijf Equinor en technologiebedrijf Hitachi Energy hebben een strategische samenwerking ondertekend om wereldwijd samen te werken op het gebied van elektrificatie, duurzame energieopwekking en koolstofarme initiatieven.

De overeenkomst onderstreept de inzet van beide bedrijven om de energietransitie te versnellen en een duurzamer, flexibeler en veiliger energiesysteem te bevorderen.

Standaardisatie van technische oplossingen

Tot de eerste aandachtsgebieden van de samenwerking behoort de ontwikkeling van gestandaardiseerde basisontwerpen die kunnen worden toegepast voor hoogspanningsgelijkstroom (DC) en wisselstroom (AC) transmissiesystemen om offshore windparken en productiefaciliteiten van Equinor met de elektriciteitsnetten op het vasteland te verbinden.

Het toepassingsgebied van de overeenkomst omvat het volledige spectrum van Hitachi Energy’s portfolio van technologieën en oplossingen voor elektriciteitsnetwerken.

Voortzetting langdurige relatie

De overeenkomst bouwt voort op de lange en succesvolle samenwerking van beide bedrijven gedurende vele decennia. In die tijd heeft Hitachi Energy Equinor voorzien van elektriciteitsnetoplossingen en technologieën voor verschillende projecten, zoals Dogger Bank A, B en C, het grootste offshore windpark ter wereld dat nog in aanbouw is, en Troll A, ’s werelds eerste HVDC power-from-shore verbinding. Bron: Equinor

Tags: , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.