Financiering Windpark Bommelerwaard-A2 rond

| 8 mei 2020

© Windunie

Op 7 mei werd financial close bereikt voor Windpark Bommelerwaard-A2 in de provincie Gelderland. De financiering wordt verzorgd door de Rabobank. De bouw start in het tweede kwartaal van 2021 en is naar verwachting in 2022 afgerond.

De initiatiefnemers van het Windpark dat zal bestaan uit 3 windturbines tussen de A2 en het spoor richting Den Bosch, ten zuiden van Zaltbommel, zijn vijf lokale grondeigenaren en Windunie. Lokale Rabobank Altena-Bommelerwaard verstrekt deze geldlening. Het ontvangt hierbij ondersteuning van het landelijke team Rabobank Project Finance Nederland.

De voorbereidingen voor de bouw van dit windpark worden op dit moment getroffen door de initiatiefnemers, turbineleverancier Nordex en civiel aannemer H4A. Onderdeel van deze voorbereidingen is communicatie met de omgeving over het verloop van de bouw.

Nordex N117
De initiatiefnemers hebben gekozen voor de ‘stille’ windturbine variant van Nordex, de N117. Deze turbine heeft een ashoogte van 120 m, rotordiameter van 117 m, a tiphoogte van 180 m, en een vermogen van 3,675 MW. De verwachting is dat één windturbine van dit type ruim 10 miljoen kilowattuur (kWh) per jaar opwekt.

De bewoners van de Bommelerwaard regio kregen de mogelijkheid om financieel te participeren in één turbine. Deze heeft de naam ‘De Grote Kat’gekregen.

Tags: , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.