Fugro wint opnieuw contracten voor Deens energie hub

| 8 november 2021
Fugro wint opnieuw contracten voor Deens energie hub

Bron: Fugro

Fugro heeft opnieuw contracten verkregen van de Deense netbeheerder Energinet. Het bedrijf zal het voorbereidend geotechnisch onderzoek uitvoeren voor ’s werelds eerste energie hub in Denemarken en de aangrenzende offshore wind zone.

Het speciaal gebouwde kunstmatige eiland zal 80 km uit de kust in de Noordzee komen te liggen en fungeren als een knooppunt dat honderden omliggende windturbines met elkaar verbindt. De eerste bouwfase van het project omvat het kunstmatige eiland van de energie hub en windturbines met een totaal vermogen van 3 GW. Deze fase moet in 2030 voltooid zijn. In fases zijn uitbreidingen mogelijk tot 10 GW vermogen.

Het veldwerk neemt plaats van februari tot mei 2022 en er zullen maximaal vier speciale geotechnische schepen aan het project werken. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van Fugro’s SEACALF® Mk V Deepdrive systeem voor de zogenaamde cone penetration tests (CPT’s)op de zeebodem, en tevens van de WISON® Mk V Ecodrive voor de downhole testen.

Na het veldwerk zal een uitgebreid laboratoriumtestprogramma worden uitgevoerd door verschillende laboratoria, waaronder Fugro’s onlangs gecertificeerde en geaccrediteerde laboratorium in België. De geodata die hieruit voortkomen zullen worden gebruikt om een geïntegreerd geologisch en geotechnisch bodemmodel op te stellen. Deze worden door ontwikkelaars van windparken bij toekomstige aanbestedingen gebruikt.

Het contract volgt op het geofysisch en UXO magnetometrisch onderzoek dat eerder dit jaar aan Fugro werd toegekend en de drijvende wind lidar-meetcampagne die in oktober van start ging.

Tags: , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.