GBM works, Jungle AI en SpectX gekozen als finalisten Offshore Wind Innovators Award 2021

| 8 maart 2022

Offshore Wind Innovators heeft de finalisten van de 2021-editie van de Offshore Wind Innovators Award bekend gemaakt. GBM works, Jungle AI en SpectX strijden om de award voor de meest aansprekende offshore wind innovatie van 2021 tijdens TKI Wind op Zee LIVE op 22 maart 2022.

Offshore Wind Innovators organiseert de Offshore Wind Innovators Award voor het meest innovatieve MKB bedrijf in offshore wind en is bedoeld om de innovatiekracht van deze community onder de aandacht te brengen.

De prijs is bedoeld voor Nederlandse MKB-ondernemers van Offshore Wind Innovators en bestaat uit een juryprijs en een publieksprijs. De jury bestaat dit jaar uit Glenn Bijvoets (Eneco), Jasper Geselschap (Innovation Quarter) en Peter Eecen (TNO).

2021 genomineerden

GBM Works heeft een stille methode ontwikkeld voor het installeren van offshore windfundaties. Jungle AI bouwt industriespecifieke voorspellende softwareoplossingen. Hun oplossing kan worden gebruikt om de prestaties van windturbines te optimaliseren. SpectX zet zich in voor de bouw van een luchtradiografiesysteem dat in staat is om interne structurele defecten in real-time te detecteren door middel van AI-benaderingen die kunnen worden gebruikt voor inspecties van windturbinebladen en -structuur, gondel, toren en overgangsstuk.

De genomineerden worden uitgenodigd om hun innovatie te pitchen aan de offshore windsector tijdens het hybride TKI Wind op Zee LIVE-evenement op 22 maart 2022. Na de presentatie bepaalt het publiek wie de publieksprijs in ontvangst mag nemen. Los daarvan maakt de jury bekend wie de juryprijs wint.

Tags: , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.