Gemeente Dronten organiseert informatiebijeenkomst over geluidsmetingen van windparken

| 8 mei 2024

Gemeente Dronten laat het geluid van de windturbines van Windplanblauw en Windplan Groen laten meten. Op 27 mei organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over de voorlopige bevindingen van de geluidsmetingen.

Windpark Olster (onderdeel van Windplan Groen) tijdens de bouw.© BGF

In 2021 kondigde de gemeente aan dat het zal gaan monitoren of het geluidsniveau van de windturbines van Windplanblauw en Windplan Groen niet hoger is dan wat is afge­sproken in de vergunningen. De gemeente gaf aan dat het ook het geluid zal meten op de plek van de turbines voordat deze worden geplaatst. Daarvoor werd een plan gemaakt.

Die metingen zijn in juni 2023 gestart door de specialisten van DGMR en Sensornet. Op maandagavond 27 mei krijgen inwoners en geïnteresseerden een toelichting op de eerste, voorlopige bevindingen. Ook kunnen aanwezigen vragen stellen en in gesprek gaan met de geluidsexperts.

Tijdens de bijeenkomst legt de gemeente uit hoe het toezicht houdt op het naleven van afspraken in de vergunningen over geluid- en slagschaduw en hoe inwoners met klachten of zorgen een melding kunnen doen en wat hiermee gebeurt. Daarbij is er volgens de gemeente ruimte om te praten over geluidbeleving en overlastervaring, in relatie tot de rol, taak en verantwoordelijkheid van de gemeente en de windparken.

De bijeenkomst vindt plaats in De Rede van Dronten. Geïnteresseerden kunnen vanaf 19:00 inlopen waarna het programma om 19:30 aanvangt. Aanmelden voor de avond kan tot en met donderdag 23 mei, via windparken@dronten.nl. Bron: Gemeente Dronten

Tags: , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.