Inloopavond windpark Slufterdam 15 april

| 8 april 2015

Nuon en Eneco willen de 17 windmolens op Slufterdam vervangen door een 14 tal grotere windturbines. Mede door de opschaling zal de capaciteit van het windpark verdubbelen en wordt de stroom opgewekt voor 40.000 tot 60.000 huishoudens per jaar. 

Komend voorjaar verwachten Nuon & Eneco de omgevingsvergunning te verkrijgen en als alles goed verloopt kunnen de windmolens in 2017 / 2018 in gebruik worden genomen.

Om belangstellenden informatie te verstrekken over de ontwikkelingen rond het ontwerpomgevingsvergunning Windpark Slufterdam en de intentie-overeenkomst wordt er op woensdag 15 april tussen 18.00 – 21.00 uur in bezoekerscentrum Tenellaplas een informatieavond georganiseerd.

De overeenkomst  heeft als doel het komende jaar te onderzoeken hoe het natuur- en recreatiegebied in de directe omgeving van het windpark op de Rotterdamse Maasvlakte versterkt kan worden.
Nuon en Eneco willen de huidige 17 windmolens op de Slufterdam vervangen door 14 grotere windmolens. Door de opschaling zal de capaciteit van het windpark meer dan verdubbelen en wordt er stroom opgewekt voor 40.000 tot 60.000 huishoudens per jaar. Dit voorjaar verwachten Nuon en Eneco de omgevingsvergunning te verkrijgen. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de nieuwe windmolens tussen medio 2017 en medio 2018 in gebruik worden genomen.

Tijdens de inloopavond zijn inhoudelijk deskundigen aanwezig van Eneco, Nuon, het Zuid-Hollands Landschap en Bureau Waardenburg (gespecialiseerd in Ecologie en Landschap).

Meer informatie over de ontwerp-omgevingsvergunning windpark Slufterdam, die tot 30 april ter inzage ligt, is te vinden op  www.rotterdam.nl/windparkslufterdamontwerpbesluit.

slufterdam

Zie ook www.windparkslufterdam.nl

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.