Innogy neemt investeringsbeslissing voor de bouw van offshore windpark Kaskasi

| 8 april 2020

Nordsee Ost offshore windpark. © innogy

Duitse ontwikkelaar innogy SE heeft vorige week de definitieve investeringsbeslissing genomen voor het offshore windpark Kaskasi in de Duitse Noordzee. De bouw op zee zal medio 2021 opgestart worden. In 2022 moet het windpark met een vermogen van 342 MW operationeel zijn.

innogy ontving de vergunning voor het windpark Kaskasi via een veiling in 2018. De locatie met een waterdiepte tussen 18 en 25 m is 35 km ten noorden van het eiland Helgoland. Gepland zijn 38 Siemens Gamesa direct-drive windturbines van het type SG8.0 – 167DD Flex met een rotordiameter van 167 m. De toevoeging Flex bij de type aanduiding heeft betrekking op het vermogen. Flex betekent dat de turbines los van de in de typeaanduiding genoemde 8,0 MW een vermogen t/m maximaal 9 MW kunnen ontwikkelen.

innogy heeft voor 500 miljoen Euro aan contracten afgesloten voor de bouw van het windpark. Voor de fundering is gekozen voor monopiles. Bladt Industries A/S mag de monopiles bouwen. De Deense staalbouwer is ook gecontracteerd om het offshore substation te leveren. Seaway 7 gaat de monopiles installeren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een nieuwe vibratietechniek die veel minder geluid ontwikkelt dan de gebruikelijke heitechniek. Seaway 7 zal ook de parkkabels leggen. Het gaat om ongeveer 50 km aan 33kV zeekabels. Deze worden geleverd door Twentsche Kabel Fabriek (TKF).

Kaskasi wordt na Nordsee Ost en Nordsee One (15% aandeel) het derde offshore windpark van innogy in Duitse wateren.

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.