Is investeren in windenergie de moeite waard?

| 8 september 2014

Energieleverancier Eneco is de laatste tijd veelvuldig in beeld om reclame te maken voor Hollandse Wind certificaten. Bijvoorbeeld het werven van obligaties in een Brabants windmolenpark. Het voornaamste doel is om mensen positiever tegen windenergie te laten aankijken. De tendens bij veel Nederlanders is dat windturbines horizonvervuiling oplevert, maar er kan ook een financieel voordeel uit te halen zijn. En de bouw van windmolens levert  minder protest op.

Iedere Nederlander kan tussen de 25.000 & 30.000 euro inleggen in het Brabantse windmolenpark. Die investering levert 2,5 en maximaal 3,5% rente per jaar op. Hoe harder het waait, hoe hoger de rente. Een leuk concept waarvan inmiddels al meer dan 140.000 obligaties zijn verkocht, maar is het wel de moeite waard om te investeren in HollandseWind?

De rente wordt bepaald op basis van de gemiddelde windsnelheid die weerinstituut KNMI het afgelopen jaar heeft gemeten. Dat lijkt een gunstig voorstel in ons klimaat waar de wind doorgaans goed aanwezig is. Toch is een rente van 2,5 tot 3,5 procent tamelijk laag voor een belegging die risico inhoudt: de hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening is 1,75 procent.

 

Elsevier
Lees meer

Bron: Elsevier

Tags: , , , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Offshore windparken, Onderhoud, Onshore windparken, Onshore windparken, Overheid, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.