IT-bedrijf Incentro energieneutraal met windmolen

| 8 september 2022

Incentro, internationaal digitaal IT-dienstverlener, heeft  een windmolen aangeschaft en zegt hiermee volledig CO2-neutraal te opereren.

Incentro heeft als doel om in 2025 volledig klimaatneutraal te ondernemen en de voetafdruk van alle activiteiten terug te brengen naar nul.

Samen met Climate Neutral Group is een inschatting gemaakt van de primaire CO2-uitstoot van de activiteiten van Incentro, waaronder van de kantoren, de servercapaciteit en de mobiliteit van medewerkers. De totale energiebehoefte werd berekend op 1,3 GWh in 2021.

De windmolen, geplaatst in Hindeloopen, produceert jaarlijks ongeveer 2,2 GWh aan energie. Daarmee is de gewenste doelstelling om in 2025 volledig CO2-neutraal te zijn, al in 2022 behaald. Incentro zegt met de aanschaf van de windmolen het eerste IT-bedrijf in Nederland te zijn die dit heeft gedaan.

Eerste stap in verdere verduurzaming

Incentro schafte de windmolen ter compensatie aan. Daarnaast verplicht Incentro zichzelf zich ook in te zetten voor de verduurzaming van alle activiteiten.

Stef Lagomatis, CEO van Incentro: “Onze missie is om duurzame groei mogelijk te maken, in de breedste zin van het woord. Dit geldt voor ons als organisatie, maar ook voor onze medewerkers en onze klanten. Duurzame groei met behoud van de aarde. De windmolen is een mooie stap. We nemen hiermee verantwoordelijkheid voor groene stroom, maar de uitdaging is nu om ook bij verdere groei van het bedrijf en groei van onze klanten energieneutraal te blijven.”

Door bijvoorbeeld in gesprek te gaan met verhuurders wil Incentro voortaan opereren vanuit klimaatneutrale kantoren, gaan ze samenwerken met ‘groene’ partners en rijdt iedereen straks honderd procent elektrisch. Bron: Incentro

Tags: , , ,

Category: Kleine Windmolens, Windenergie

Reacties zijn gesloten.