Kamp staat nog steeds achter energiedoelstellingen

| 8 oktober 2014

BNR-verslaggever Jeroen Stans maakt verslag over de uiteenlopende opvattingen over de noodzaak om nu in te grijpen omdat de afspraken uit het regeerakkoord over duurzame energie. 

Kamp gelooft nog steeds in het halen van de energiedoelstellingen. Hij reageert daarmee op een rapport dat officieel nog moet verschijnen, maar de afgelopen dagen al uitlekte. In dat rapport wordt gesteld dat het Nederland niet lukt om in 2020 veertien procent van de opgewekte energie duurzaam te laten zijn.

In de eerste plaats vindt Kamp het – een jaar na het bereiken van het energieakkoord – te vroeg voor dergelijke conclusies, meldt politiek verslaggever Jeroen Stans. Bovendien wijst de minister erop dat hij de vergunningen voor negen kleinere windmolenparken vervangt door vergunningen voor drie grote windmolenparken op zee. Dat die parken vanaf 2017 zullen bijdragen aan een groter aandeel duurzame energie is volgens Kamp nog niet meegenomen in dit rapport.

kamp

Klik hier voor originele bericht en het radiofragment.

Bron: BNR

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Offshore windparken, Offshore Windparken, Onshore windparken, Onshore windparken, Overheid, Wereldwijd, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.