NLVOW: “Geeft tijdelijke vergunning af voor windparken”

| 8 oktober 2014

Deze oproep doet de Nederlandse Vereniging Omwonenden Windturbines (NLVOW). Zo’n vergunning zou bijvoorbeeld moeten worden verstrekt bij het nieuwe windpark Veenwieken bij Hardenberg.

Op dit moment wordt nog nergens in het land met tijdelijke vergunningen gewerkt en omwonenden van de windparken zijn daarvan de dupe, zo vindt de NLVOW.

De problemen ontstaan wanneer een turbine verouderd is. Het is dan lucratiever om de windturbine te vervangen door een groter exemplaar die meer energie oplevert. Vaak komen exploitanten dan ook nog eens in aanmerking voor een nieuwe subsidie.

Omwonenden die vaak al niet blij waren met het windpark worden dan geconfronteerd met alleen nog maar meer overlast. “Een tijdelijke vergunning van bijvoorbeeld 25 jaar voorkomt dat exploitanten hun windturbine alsmaar upgraden”, zegt woordvoerder Rob Rietveld van de vereniging van omwonenden.

Lees meer informatie

Tags: , , , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Overheid, Rotorblad, Slopen, Windenergie, Windkaart, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.