Officiële lancering Netherlands South Centre of Vocational Excellence in Vlissingen

| 8 november 2023

Op vrijdag 3 november werd aansluitend aan de conferentie ‘Integrating offshore wind’, georganiseerd door HZ University of Applied Sciences en Scalda, het Netherlands South Centre of Vocational Excellence bij WindDock, Vlissingen gelanceerd.

In WindDock worden studenten opgeleid tot offshore wind-professionals. Met de oprichting van het Centre of Vocational Excellence (COVE) maakt Scalda deel uit van een internationaal, innovatief netwerk rondom offshore wind. Het netwerk wil de uitdagingen in deze sector op een slimme manier aanpakken, met name op het gebied van human capital.

De oprichting van het center komt voort uit het Europese project T-shore. In een snel groeiende sector als offshore windenergie wordt de vraag naar hoogopgeleide professionals steeds groter. T-shore richt zich op de uitdagingen waarmee de offshore windindustrie in Europa wordt geconfronteerd door trainingsprogramma’s, een trainingsbibliotheek en centres of vocational excellence (CoVE’s) te ontwikkelen om werknemers te voorzien van de vaardigheden en competenties die ze nodig hebben om te slagen in de industrie.

De Netherlands South CoVE is niet alleen een opleidingscentrum; het is een centrum van innovatie en vaardigheidsontwikkeling.

De CoVE zal een breed scala aan gespecialiseerde trainingsprogramma’s aanbieden voor zowel technische als zachte vaardigheden die cruciaal zijn voor succes in de offshore windindustrie.

Uitgerust met ultramoderne faciliteiten en middelen wil de CoVE praktijkgerichte, praktische training bieden om ervoor te zorgen dat studenten goed voorbereid zijn op uitdagingen in de echte wereld.

De CoVE zal dienen als brug tussen de academische wereld en de industrie, en samenwerking, onderzoek en innovatie in de offshore windsector bevorderen.

Door hooggekwalificeerde arbeidskrachten af te leveren, zal de Netherlands South CoVE een centrale rol spelen bij het creëren van werkgelegenheid voor lokaal talent in de offshore windindustrie.

Samenwerking voor succes

De CoVE is mogelijk gemaakt door sterke samenwerking en partnerschap. T-shore heeft de krachten gebundeld met verschillende belanghebbenden, waaronder onderwijsinstellingen, experts uit de industrie en lokale autoriteiten, om een hub of excellence in Vlissingen te creëren. Door het bundelen van middelen en kennis is deze CoVE klaar om een toonaangevend instituut te worden op het gebied van offshore wind onderwijs. Bron/Beeldenis: Scalda/T-shore

Tags: , , , , ,

Category: opleidingen, Windenergie

Reacties zijn gesloten.