Organisaties energie-sector zijn kritisch over CPB-rapport

| 8 oktober 2014

Het CPB concludeerde begin van de week dat de bouw van grote offshore windparken te veel geld zou kosten voor de maatschappij. Het zou de maatschappij al gauw 5 miljard euro gaan kosten.

Dat komt vooral doordat wind op zee volgens het planbureau niet bijdraagt aan een schoner milieu. Oorzaak is de Europese handel in emissierechten. Als Nederland meer windenergie produceert, kunnen andere landen meer fossiele brandstoffen verstoken omdat de maximale Europese CO2-uitsoot vastligt.

Organisaties in de energiesector zijn kritisch over het rapport naar aanleiding waarvan het Centraal Planbureau concludeert dat windenergie op zee de Nederlandse maatschappij meer kost dan oplevert.

Het innovatieplatform voor windenergie, het Topconsortium Kennis en Innovatie Wind op Zee, zegt dat het rapport een aantal belangrijke baten niet meeneemt in de berekening.

Het gaat niet alleen om het vermijden van CO2-uitstoot, stelt het consortium. “Zo worden bedrijven rond de sector gezien als een economische groeisector en Nederland heeft met zijn offshore kennis een goede uitgangspositie om de export te vergroten.”

bow terminal offshore

Klik hier voor originele bericht.

Bron: NOS

Tags: , , , , ,

Category: Bedrijven, Electriciteit, Groene energie, Kleine Windmolens, Offshore windparken, Onshore windparken, Windenergie, Windkaart, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.