Project Fieldlab Campione van start

| 8 oktober 2015

Studenten uit Vlissingen van de HZ werken met aan een onderhoudsproject van offshore windparken. Het is onderdeel van het project Fieldlab Campione van onder meer de TU Eindhoven en de universiteit in Tilburg.

De Zeeuwse studenten van de opleiding Maintenance verzamelen data die de windmolenparken uitsturen. Die gegevens worden verwerkt in statistieken en die moeten duidelijk maken wanneer onderhoud aan een windmolen op zee nodig is. Hierdoor moeten windmolenparken efficiënter draaien en dus ook betrouwbaarder worden.

HZ en energiebedrijf Delta werken samen in dit project dat vandaag in Brabant begint onder de naam Fieldlab Campione. Minister Kamp van Economische Zaken geeft het officiële startsein voor het project. Edward Mouw, docent en onderzoeker aan de HZ, presenteert het Zeeuwse project in Brabant.

Hij verwacht veel van het project. Want het gevolg van dit project is dat veel meer banen in deze sector zullen ontstaan. Het gaat dan om hoogwaardige banen. Voor mensen die data kunnen verwerken, lezen en in statistieken kunnen verwerken. Bovendien draagt een betrouwbaarder windmolenpark op zee bij aan een beter milieu.

 

Tags: , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.