Pure Energie & Deventer Energie Coöperatie starten bouw windpark langs A1

| 8 oktober 2014

Vrijdag 10 oktober, op de Dag van de Duurzaamheid, wordt in Deventer gestart met de bouw van windpark Kloosterlanden. Het betreft een tweetal Enercon E-92, 2,35 MW met een rotordiameter van 92 m, ashoogte 85 m die naar verwachting medio 2015 operationeel zal gaan en circa 2700 huishoudens van groene stroom voorzien.

Een mijlpaal, die de initiatiefnemers Raedthuys Pure Energie en de Deventer Energie Coöperatie vieren met een feestelijke bijeenkomst. Gezamenlijk zullen zij de eerste paal slaan, waarna de bouw officieel begint. 

Uniek aan windparkKloosterlanden is de samenwerking tussen de Deventer Energie Coöperatie en het in Enschede gevestigde Raedthuys Pure Energie. Beide partijen zijn samen eigenaar van het windpark. Op deze manier kunnen inwoners zowel investeren in een duurzaam en groen Deventer als zelf groene stroom afnemen als de molens eenmaal draaien.

De initiatiefnemers zoeken niet alleen met elkaar de samenwerking op bij de realisatie van het windpark. Ook de gemeente heeft een belangrijke rol vervuld in de realisatie van een duurzaam bedrijventerrein, dat met de windturbines van energie wordt voorzien.

 

Maar ook Cofely, als ontwikkelaar van een duurzame energievoorziening voor het bedrijvenpark A1, externe adviseurs en niet te vergeten de grondeigenaren van de percelen waarop de molens worden gebouwd. Zonder de inzet en expertise van al deze partijen, zou het onmogelijk zijn dit omvangrijke project te realiseren; efficiënt energiegebruik en van duurzame energie; steeds in het belang van de leden.

windpark Kloosterlanden

Bron: Pure Energie

Tags: , , , , ,

Category: Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Overheid, Windaanbod, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.