Seawind trekt Japanse JGC en MOL aan voor tweebladige drijvende windturbine concept

| 8 april 2022
Seawind trekt Japanse JGC en MOL aan voor tweebladige drijvende windturbine concept

Bron: Seawind

Seawind Ocean Technology (Seawind), een in Nederland gevestigde ontwikkelaar van drijvende offshore windtechnologie met twee bladen, heeft de krachten gebundeld met het Japanse engineeringen bedrijf JGC Japan Corporation (JGC) en het Japanse transportbedrijf Mitsui OSK Lines (MOL).

Nadat de belangrijkste voorwaarden van de samenwerking in een recent MOU zijn overeengekomen, zijn de ondernemingen voornemens later dit jaar een definitieve gezamenlijke ontwikkelingsovereenkomst aan te gaan. Samen stippelen de partijen een samenwerkingspad uit voor activiteiten in Japan en in heel Azië. De samenwerking zal ook bijdragen tot een demonstratieproject in Europa.

De eerste gezamenlijke prioriteit is de voltooiing van het ontwerp en de regelingen inzake de toeleveringsketen voor de lancering van het weldra bekend te maken Seawind 6MW-demonstratorproject in Europa. Daarnaast zijn de bedrijven overeengekomen om de daaropvolgende lancering van een Seawind 12MW-demonstratorproject te gaan onderzoeken. De Seawind 6MW drijvende offshore windoplossing zal beschikbaar zijn in 2023, de Seawind 12MW oplossing volgt in 2024.

Seawind-technologie

Het concept van Seawind bestaat uit een tweebladige windturbine en een betonnen drijvende
draagstructuur, dat kan worden ingezet in diepe (+60 meter) en ultradiepe (tot 3000
meter) en in cyclonale gebieden. In december 2019 ontving Seawind van DNVL de Technology Qualification voor zowel de 6 als 12 versies.

Tags: , , ,

Category: Windturbines

Reacties zijn gesloten.